de äts aldrig upp och hinner bli dåliga. så idag mixade jag en massa melon, silade den så kärnorna försvann, mixade samman med en massa hallon och hällde upp i glassformar
Dela Fazer chokladkakan i rutor och lägg ner i den varma (men inte kokande) grädden. Till dessert bjöds alla vuxna gäster denna randiga chokladpannacotta
Min man åt en näva blåbär häromdagen och upplevde det som att de var sockrade. Jag bara mixade rysk yoghurt med frysta hallon och såg till att röra runt några gånger när den stod i frysen, så blir det en härlig konsistens
Så, varför inte testa blanda grädde och crème fraiche och se om det blir till och med ännu godare. Det gick alldeles utmärkt att få bären att tjocka till sig själva genom att helt enkelt låta bären stå och småputtra/ånga av sig tills de får en kompott-konsistens
Detta är en fint barndomsminne, och var den enda gröt jag gillade som barn. Gröten kommer från min mormor som var fenomenal på att koka soppa på en spik och mätta många munnar med liten peng
Det är ett ägg som är en desert och är urgod. Jag gjorde lemoncurd kvällen innan som är själva "äggulan" och sen tillsatte jag lite pastafärg för att få den lite gulare
Det är sött och tröstande och brukar avnjutas till Kalle Anka på julafton. Jag har dock börjat styra lite åt vegan hållet och undrade vad en kunde göra för att få fram den goda dekadenta smaken utan ägg
Efter mycket fixande och trixande med flytt av bloggen till ny wordpressinstallation, har det nu äntligen blivit dags för mitt första inlägg på min nya bloggadress Varmt välkomna, alla nya och gamla följare
Det är inte ofta som jag springer på och dessutom testar sådana nyttiga recept. Det här brödet innehåller inte mjöl överhuvudtaget, däremot en massa nyttigheter som keso och massa fröer