Ikväll valde lilleman att äta kyckling, när pappa är bortrest på konferens. Jag gjorde en gammal favorit i repris och lägger upp receptet från i somras
Jag har varit aningen sliten idag då jag och mina kollegor var på läkarspex igår. Det är en fest för hela sjukhuset där AT-läkarna har satt ihop ett spex där de driver med de mer erfarna läkarna
Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Jag gillar verkligen de asiatiska smakerna. För ett tag sedan gjorde jag en asiatisk sallad med nudlar, ingefärsmarinerade morötter, edamamebönor, röd chilifrukt, avokado och edamameröra
Här kommer ett härligt vegetariskt och helt mejerifritt recept med asiatiska smaker. Kombinationen med den krämiga pumpan, knapriga jordnötterna och syrligheten från aiolin med lime och ingefära är en riktig fröjd för smaklökarna
Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Gröna grönsaker är bland det allra mest hälsosamma man kan äta. Väldigt basiska, alltså lågt ph-värde som är bra för kroppen, och rika på vitaminer och mineraler som järn, kalcium, kalium, magnesium och zink