Den här veckan är det jag som står för recepten i facebookgruppen Vegetarian 4 A Year, där bloggare samlas för att inspirera folk att äta vegetariskt för ett år
I Japan är ris och curry en av de mest populära maträtterna. Curry kom från Indien, så det låter konstigt men den importerades till Japan omkring 1900 och blev så populär
En vegetarisk ramen. Här är ett enkelt recept på vegetarisk ramen. Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Koka nudlarna enligt anvisningen. Jag gillar rårisnudlar till det här, men glas- eller vanliga risnudlar går lika bra (och självklart andra nudlar, men de här sorterna drar åt sig smaken av mison lättare)
Det här är en av mina absoluta tofufavoriter. Kombinationen av varm frasig och len tofu, den salta såsen, lökens umami och rättikans friska rädissmak är oslagbar
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
När det kommer till asiatisk mat är jag helt såld. Kanske har jag tidigare berättat att jag ofta lagar asiatiskt, gärna äter asiatiskt ute (om det finns bra asiatiska restauranger) och har regelrätta perioder där jag kan laga asiatiskt flera dagar i rad
Ja, vi kör vidare på temat japanskt. Igår gjorde jag fantastiska okonomiyakis. De är nog alltid fantastiska, eftersom man kan variera dem precis så mycket man vill
För ett tag sedan ville Z ha soppa, i ren Kung Fu Panda-anda Så fick det bli. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Grundrecept söt "japansk vetedeg". 1 September 2015 /. 14. 07 /. Ingredienser,. Japanska Bakverk. /. Permalink /. 0. Mycket av de "japanska" bakverken idag, är såklart kraftig inspirerade av västvärlden
Det här var gårdagens middag och den hade jag inte alls tänkt att ha på bloggen, men det blev faktiskt så gott att jag fotade min värmda matlåda idag på lunchen