Asiatiskt

Asiatiskt

Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomiyaki med wasabi och sesam

Okonomyiakisås4 msk ketchup 3 msk worcestersås 2 msk ostronsås 1 msk strösocker. Okonomyaki2,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 krm salt 2 dl fiskbuljong, eller dashi 4 ägg 10 cm purjolök, i tunna skivor 1 spetskål, tunt skivad (eller färsk vitkål) 14 skiva salami, typ Milano eller Napoli matolja, till stekning
Sesamnudlar med honungskyckling

Sesamnudlar med honungskyckling

500 g kycklinglårfilé. 12 msk japansk soja. 11 msk honung. 11 tsk riven ingefära. 11 klyfta vitlök, riven
Svampramen med shitake och ostronskivling

Svampramen med shitake och ostronskivling

Ingredienser Portioner. 4 Svampbuljong 1 liten gul lök 1 liten morot 1 vitlöksklyfta 1/2 förp torkad karljohanssvamp (1/2 förp motsvarar 30 g) 1 l svampbuljong salt Friterad ostronskivling 1 förp ostronskivling (à 150 g) olja till fritering Shittake 1 förp shiitakesvamp (à 150 g) 1 msk färskriven ingefära 1 vitlöksklyfta 2 msk rapsolja 1 tsk sesamolja 1 msk japansk soja Topping 2 salladslökar 1 spansk peppar 4 port nudlar (gärna udon) Lägg till i inköpslistan

Ramen med fläskfärs och sesam

1,5 l kycklingbuljong. 2 dl vatten. 2 msk risvinäger (eller 1 msk vitvinsvinäger). 2 msk mirin (eller 1 msk strösocker)