Ingredienser 200 g kalkonbacon, strimlat 4 st stora röda paprikor, urkärnade och hackade olivolja 1 st stor gul lök, hackad 2 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 8 dl grönsaksbuljong salt svartpeppar Till servering
Soppa. 200 g köttfärs (nöt eller lamm) 1 l vatten 0,5 köttbuljongtärning 1 gul lök 1 klyfta vitlök 4 potatisar 1 paprika 2 msk tomatpuré oregano curry salt peppar
Kantarellsoppa. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät. Värm på soppan och häll upp i skålar och garnera med den sparade stekta svampen, timjan, chipsen och bacon
Fisksoppa. Kör grönsakerna till en slät soppa med hjälp av en mixerstav. Låt det puttra upp och smaka sedan upp soppan med pressad citronsaft, vit balsamico och eventuellt med kryddor
Ingredienser Portioner. 4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering