Paj

Paj

  • 15 Recept
Krusbärspaj med vispgrädde

Krusbärspaj med vispgrädde

4 dl vetemjöl 125 g smör, kallt 2 msk vatten, kallt 1 ägg 1 l krusbär, sköljda och snoppade 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl
Västerbottenpaj

Västerbottenpaj

Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 4 dl riven lagrad ost, t ex Svecia eller Västerbottensost 3 ägg 2 dl Arla® mjölk 1 dl Arla® vispgrädde ½ tsk salt 1 krm chilipulver
Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter

Skär osten i bitar eller smula den och fördela i pajskalet. Häll äggsmeten i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Baka pajskalet i cirka 10 minuter. 1Lägg kål- och lökblandningen i pajskalet
Räkpaj

Räkpaj

Pajdeg3 dl vetemjöl 100 g flytande margarin 1,5 dl riven ost, 17% 3 msk vatten. 3 dl vetemjöl. 100 g flytande margarin
Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 5 st ägg , hårdkokta 200 gram räkor , skalade 2 dl crème fraiche 1,5 msk hummerfond , Touch of Taste 3 msk dill , finhackad 1 odefinierad ost , riven Pajdeg 150 gram margarin 1,5 dl ost , riven 2,5 dl vetemjöl Köp receptet
Tomatgalette

Tomatgalette

Smidigt med smördeg, kommer testa med hemgjord pajdeg nästa gång. I senaste receptfoldern från Arla fanns detta recept med
Skaldjurspaj

Skaldjurspaj

Ytterligare en pajvariant. Här har jag använt det klassiska pajskalet, men det går lika bra med den magrare variant som jag hade till broccolipajen
Skaldjurspaj med räkor

Skaldjurspaj med räkor

Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och nagga den. Förgrädda pajskalet i 200° i 8-10 min. Grädda pajen tills den får en gyllenbrun yta, ca 25 min
Glutenfri skinkpaj!

Glutenfri skinkpaj!

”Servera pajen med en fräsch sallad och njut av varje tugga. Pajdeg. Klä en pajform med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja