Efteträtt

Efteträtt

Chokladglass med apelsinklyftor och knäckflarn

Chokladglass med apelsinklyftor och knäckflarn

Chokladglass5 dl vispgrädde 2 dl kondenserad mjölk ca 200 g choklad, smält (gärna belgisk). 1Marinerade apelsinklyftor3 apelsiner 1 msk strösocker 2 dl cointreau (till marinering)
Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass

Apelsinsoppa med glass. 4 port. ½ dl koncentrerad apelsinjuice. 2 dl vatten. saft av 1 apelsin. 1 dl socker. 1 kanelstång
Chokladglass

Chokladglass

  1 dl Grädde. 1  0,50 dl Kokosmjölk. 1  2 msk Kakao. 1  2 st Äggula. 1  1 msk Sötning (Nicks use like sugar)
Påskens söta punschtoddy

Påskens söta punschtoddy

Ingredienser Portioner. 4 4 äggulor 1/2 dl socker 2 dl grädde 4 tsk finrivet limeskal 4 tsk riven mörk choklad 4 msk punsch Lägg till i inköpslistan
Tarte Tatin fransk äppelkaka

Tarte Tatin fransk äppelkaka

1,5 dl socker. 150 gram smör. 15 stycken fasta äpplen som ex. Aroma. 13 stycken ark frysta smördegsplattor à ca 8x17 cmSätt ugnen på 200 grader
Fryst cheesecakesandwich med blåbär

Fryst cheesecakesandwich med blåbär

Ingredienser Portioner. 15 200 g digestivekex 200 g cashewnötter 75 g smält smör 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 500 g naturell färskost av cream cheese-typ 250 g blåbär 2 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan
Snabb rabarberpaj på smördeg

Snabb rabarberpaj på smördeg

4 tinade smördegsark, 10 x 8 cm 2 msk honung 8 rabarberstänger, (8 cm långa) 3 msk rörsocker 3 msk vit choklad, riven florsocker