123

123

  • 39 Recept
Filodegsrullar med tzatziki

Filodegsrullar med tzatziki

Ingredienser Portioner. 4 Filodegsrullar 270 g filodeg 150 g fetaost 1/2 kruka persilja ca 500 g kalvfärs 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 4 port ris eller annat gryn Tzatziki 1/2 gurka 1 tsk salt 2 dl matyoghurt 1 vitlöksklyfta peppar Sallad 1/2 knippe rädisor 1/2 gurka 1 grillbifftomat 1 rödlök 1 msk rödvinsvinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan
Cheeseburgare med BBQ whiskey sauce och gurkrelish

Cheeseburgare med BBQ whiskey sauce och gurkrelish

Ingredienser Portioner. 4 BBQ whisky sauce 2 1/2 dl senap 1 1/4 dl strösocker 1/2 dl mörkt muscovadosocker 1 1/2 dl äppelcidervinäger 1 tsk malen svartpeppar 1 krm kajennpeppar 1/2 dl vatten 2 msk chilipeppar 1 tsk japansk soja 2 msk smör 2 - 4 tsk rökig whisky Burgare 1 paket bacon (à 140 g) 500 g högrevsfärs flingsalt nymalen svartpeppar 4 skivor cheddarost (eller ädelost) 4 hamburgerbröd 4 salladsblad 4 tomatskivor 4 skivor gul lök Gurkrelish 2 medelstora saltgurkor (eller cornichons, 2 saltgurkor motsvarar 8-10 cornichons) 1 dl majonnäs 1/2 dl chilisås tabasco Till servering rostad klyftpotatis (gärna sötpotatis, se länk under steg 9) Lägg till i inköpslistan
Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris

Ugnsomelett med rökt lax, spenat och sparris

Hej på er. Redan mitt i veckan minsann. Jag är busy busy nu dagarna innan jag åker iväg på utbildning i Spanien men här kommer ett härligt recept som vi åt till kvällsmat i går
KLADDKAKA MED EXTRA ALLT OCH EN SÅS...

KLADDKAKA MED EXTRA ALLT OCH EN SÅS...

Julen är officiellt över, alla dagar som heter något med jul är förbi. Jag hade gärna haft några fler juliga dagar ändå, även om jag verkligen arbetade för att njuta varje sekund av dagarna som varit
Världens mat - Cowboy lasagne

Världens mat - Cowboy lasagne

Cowboy lasagne. 1/2 kg blandfärs. 1 fint hackad gul lök. 5 dl färdig tomatsoppa. 3 msk osötad senap. 1 riven vitlöksklyfta
Tagliatelle med champinjonsås och köttbullar

Tagliatelle med champinjonsås och köttbullar

Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker