På hösten ska man äta lamm. 1,5 kilo lammstek inklusive ben. 1,5 kilo lammstek inklusive ben. Att köra en stek i ugn med benet kvar på låg temperatur under lång tid kan bli kanongott
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag fick gårdens första lamm, slaktat enbart för mig och man kan bli ödmjuk för mindre
lammet. Ja, jag älskar verkligen lamm, faktum är att det nog är mitt favoritkött till och med även om jag kanke inte äter det lika ofta som jag skulle vilja
Ca 1 kg enkel kotlettrad av lamm. Sätt ugnen på 175°. Gnid in köttet runtom med vitlöken, krydda med salt och peppar och strö sist över örtkryddorna och lagerbladet