Krämig burrata med marinerade tomater 2 Zeta Burrata, rumsvarm (à 275 g) 200 g romanticatomater 0,5 burk Zeta Ugnsbakade tomatklyftor (à 200 g) 1 kruka basilika 1 msk Zeta Balsamvinäger, Invecchiato 3 msk Zeta olivolja, Azienda Guerrieri salt peppar www.koket.se
Lyxig sallad med kyckling, lufttorkad skinka, fetaost och mozzarella Kyckling. 12 kycklingfiléer. salt, peppar, persillade. 11/2 gurka. 1 st salladshuvud. 3 tomater. 1 röd lök. 200g fetaost www.landleyskok.se
Rostad lök och jordärtskocka med biff och kryddsmör 5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning www.koket.se
Rostad blomkål med vitlök 1 huvud blomkål, ca 800 gram. 2 klyftor vitlök. 2 krm gurkmeja. 3 krm chiliflakes. 2 msk olivolja eller matolja receptfavoriter.se
Italiensk sommarsallad 100 g plommontomat 100 g körsbärstomater, gärna gula 100 g romanticatomater 1 bifftomat 1 cantaloupemelon, söt och mogen 4 buffelmozzarella 1 surdegsbröd 1 kruka färsk basilika 40 g rucolasallad 16 skivor parmaskinka balsamvinäger olivolja flingsalt peppar www.koket.se
Frasig fetaost med krossad vitlökspotatis 800 g färskpotatis, kokt 4 msk olivolja 4 klyftor vitlök ev chiliflakes 3 dl grekisk yoghurt 10 cm gurka 1 klyfta vitlök, riven 1 msk olivolja salt peppar 3 förp fetaost (à 150 g) 3 msk vetemjöl 1 ägg, uppvispat 3 dl pankoströbröd olivolja, att steka i 4 tomater, i mindre bitar 15 cm gurka, i mindre bitar 1 rödlök, i tunna skivor 100 g kalamataoliver www.koket.se
Korngrynsrisotto med sojamarinerad aubergine Korngrynsrisotto2 dl korngryn 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, finhackade 100 g shiitakesvamp 100 g ostronskivling 1 l grönsaksbuljong 100 g parmesanost, finriven 20 g smör 1 kruka persilja, grovt hackad 1 ask krasse 20 g parmesanost, finriven (till servering) salt rapsolja www.koket.se