Efterrätt

Efterrätt

  • 8 Recept
Banoffepaj

Banoffepaj

Nu kommer ett litet tips på efterrätt. Perfekt att göra för fler eller bara för dig själv. )Endast 5 ingredienser och ingen ugn behövs
Banoffepaj

Banoffepaj

Receptet på pajen som jag gjorde till fars dag har efterfrågats på jobbet så jag tänkte att det är lika bra att lägga ut recpetet på bloggen
Rabarberkompott med biscottismul

Rabarberkompott med biscottismul

1. Skala rabarbern om den är grov. Skär den i bitar och lägg i en kastrull tillsammans. med socker, vatten och kanelstång
Plommongalette med mandelbotten

Plommongalette med mandelbotten

 . Efter att ha tittat runt i bildarkivet hittade jag den här pajen som jag glömt att visa er - huja. Den bakades under en period i september när vi plockade mängder av plommon, åt plomminpaj, plommonkompott och kokade plommonmarmelad
Äpple- och plommonkompott

Äpple- och plommonkompott

 1 BURKNÖDVÄNDIGHETER5 små svenska syrliga äpplen2 stora plommon (röda eller blå)½ msk vatten3 msk strösocker1 msk hemmavaniljsocker1 liten bit ingefära½ kanelstångca 20 st kardemummakärnor1 msk calvadosGÖR SÅ HÄR Skala och tärna äpplena grovt
Plommonkompott med kardemumma

Plommonkompott med kardemumma

Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med kardemumma, vatten och socker. Koka upp försiktigt och sjud ungefär 10 minuter under lock tills det tjocknat till kompott
Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ingefära

Gjorde denna kompott som man har till ost. Fick en påse plommon förra veckan av svärmors trädgård. 10-12 trädgårdsplommon