monicas

monicas

  • 72 Recept
Viktväktarnas grönsakssoppa

Viktväktarnas grönsakssoppa

Ingredienser 1 burk(ar) krossade tomater 2 st morötter 1 st gul lök(ar) , och eller ½ purjolök 100 gram vitkål , el
Klassisk oxfilé provençale

Klassisk oxfilé provençale

1 kg fast potatis salt svartpeppar matolja 600 g oxfilé (mittbiten) smör 50-75 g vitlökssmör persilja, hackad
Raggmunk

Raggmunk

4 personer Ingredienser 800 g potatis av fast sort, gärna Amandine, Belana eller välj favoritsort 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 5 dl mjölk 1 st ägg Smör att steka i Av
Hallongrottor Ca 20 st

Hallongrottor Ca 20 st

1. Rör smör och socker smidigt. 2. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör ner det i smeten. Arbeta samman till en deg
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Biff Rydberg. 7 februari 2019 @ 11. 20. Idag ligger jag och bläddrar runt bland alla mina matbilder och inser att många godsaker har jag inte bloggat om
Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Det ena avlöser det andra och det är dags att börja planera för nyårsfirandet. Den juliga headern har byts ut till en med nyårstema och länkarna i listen till höger innehåller nu lite smått och gott blandat för nyårsfirandet
Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Marsipan

Marsipan

Lübeck och Odense är kända för sin marspian, men nu sätter jag även Bälinge på marsipankartan. Idag blev det premiär för hemgjord marsipan
Jennie Walldéns Special Ribs

Jennie Walldéns Special Ribs

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1000 gram revbensspjäll , tjocka, halverade över benen 1,5 dl vatten 0 st salt 0 st svartpeppar Glace 0,5 dl oystersås 1 nypa(or) kanel 1 tsk fisksås 1 tsk rödvinsvinäger 2 klyfta(or) vitlök , pressade 3 cm ingefära , riven 3 msk tomatpuré 1 nypa(or) salt 100 ml sweet chilisås 0,5 dl honung 2 tsk sambal oelek 1 nypa(or) svartpeppar Sallad 200 gram vitkål 2 msk olivolja 0 st salt 200 gram palsternacka(or) 250 gram morötter 0,5 st citron(er) 0 st svartpeppar Tillbehör 2 dl ris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Vitlöksmarinad

Vitlöksmarinad

Vitlöksmarinad. Passar bra till nötkött, fläskkött och kyckling. 3 msk soja. 3 msk rapsolja. 2-3 vitlöksklyftor
Parmesangratinerad torsk

Parmesangratinerad torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram torskfilé 100 gram parmesanost , riven 2 dl crème fraiche 1 st vitlöksklyfta(or) 0,25 st citron(er) , saften från ca 2 klyftor 1 tsk basilika , torkad 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Sallad 250 gram morötter 0,5 st zucchini 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 4 dl couscous , el
Dumle snittar

Dumle snittar

Mums säger jag. Jag älskar dumle och det bästa som finns är att man kan baka med dom oxå. Dessa blev barnsligt goda
Ingvars fiskgratäng med räkor

Ingvars fiskgratäng med räkor

Förbered fisken. Hacka 1 lök. Smöra en ugnssäker form, lägg i löken. Placera fisken ovanpå. Salta och peppra