Paj

Paj

  • 5 Recept
Grönkålspaj med äpple och valnötter

Grönkålspaj med äpple och valnötter

Pajdeg. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med. Strö hälften av osten i pajskalet och lägg på grönkålsblandningen
Grönkålspaj med ädelost & valnötter

Grönkålspaj med ädelost & valnötter

Jag har några tidigare jular gjort ansjovispaj som jag gillar men i år testade jag göra nytt. Det blev en Grönkålspaj med ädelost
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Lägg grönkålen och osten i pajskalet. Välj glutenfri pajdeg. Lägg pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

Pajdeg. Pajdeg. Fördela lök och kantareller i pajskalet. Pajdeg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills ägg­stanningen stannat och pajen har fått fin färg