Bröd

Bröd

  • 11 Recept
Hembakad polarkaka

Hembakad polarkaka

Det här brödet har verkligen både för- och nackdel att baka. Jag har ändrar på några små saker i min version av brödet
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger
Ljus surdeg av vetemjöl

Ljus surdeg av vetemjöl

Dag 1. Blanda mjöl, vatten och socker i en skål och vispa om. Täck skålen med plastfolie eller en fuktig duk och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Saftiga potatislimpor

Saftiga potatislimpor

Ett nytt trevligt brödrecept att skriva in i min pärm. Ta ut formarna ur ugnen och lossa bröden lite försiktigt
Starta en surdeg. Med äpple

Starta en surdeg. Med äpple

Dag 1-31. Blanda 35 gradigt vatten med mjöl och äpplet  i en bunke med lock. 2. Ställ burken på en varm plats, helst 26-30 grader i tre dagar
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Rödbetsbröd

Rödbetsbröd

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt smör-& rapsolja och salt. Riv rödbetorna grovt och blanda med det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen