Eivor

Eivor

  • 74 Recept
Rabarberpaj med kolasmul

Rabarberpaj med kolasmul

Rabarberfyllning500 g rabarber 1 msk potatismjöl 2 tsk malen kardemumma 1 dl strösocker 1 citron, saften
Päronkaka med kardemumma

Päronkaka med kardemumma

Ingredienser Portioner. 10-12 bitar 3 1/2 dl siktat dinkel- eller vetemjöl 1 1/2 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 tsk malen ingefära 2 krm salt 2 1/2 dl havredryck 1 dl neutral rapsolja ( extra till formen) 300 g päron (fast sort, t ex conference) 1/2 dl mandelspån vallmofrön (till formen) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Grönkålsmuffins med skivad salchichon

Grönkålsmuffins med skivad salchichon

Fredag. Jag ska vara ledig i helgen och det bubblar av fröjd i hela mig. Nasjonal foreningen for folkehelse håller seminar i helgen om ernæring i barnehager och inom demens-vård, och jag har blivit tillfrågad om att delta
Rabarbertid - Rabarbermousse, 4 port

Rabarbertid - Rabarbermousse, 4 port

1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Slånbärslikör

Slånbärslikör

Slånbärslikör är söt och otroligt god, skapad på de alltför ofta bortglömda slånbären. Dessa till utseendet förvuxna blåbär får leva sitt liv ifred tack vare sin garvsyra som ger slånbären en ganska skarp bitterhet
Knäck i mikron

Knäck i mikron

Ingredienser Portioner. 30 st 1 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl sirap 1 msk smör eller margarin 2 msk skalad, hackad mandel Lägg till i inköpslistan
Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

Okej, tredje receptet med i saffran i rad men är det juletider så är det. ) Denna kladdkaka med saffran och kardemumma är nog det godaste jag ätit i julväg i år, så den kräver en plats på bloggen