Fredag. Jag ska vara ledig i helgen och det bubblar av fröjd i hela mig. Nasjonal foreningen for folkehelse håller seminar i helgen om ernæring i barnehager och inom demens-vård, och jag har blivit tillfrågad om att delta
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
Slånbärslikör är söt och otroligt god, skapad på de alltför ofta bortglömda slånbären. Dessa till utseendet förvuxna blåbär får leva sitt liv ifred tack vare sin garvsyra som ger slånbären en ganska skarp bitterhet
Okej, tredje receptet med i saffran i rad men är det juletider så är det. ) Denna kladdkaka med saffran och kardemumma är nog det godaste jag ätit i julväg i år, så den kräver en plats på bloggen