Kakor,bullar o efterätter

Kakor,bullar o efterätter

Makalösa kakor

Makalösa kakor

Rör smör ochsockerporöst. Blanda vetemjöl, korinter (eller russin) samt bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smörblandningen och blanda ihop till en kakdeg
Ökensand - spröda småkakor

Ökensand - spröda småkakor

200 g smör, lätt brynt 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk hjorthornssalt ca 5 dl vetemjöl. 200 g smör, lätt brynt 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk hjorthornssalt ca 5 dl vetemjöl
Saffranssnittar

Saffranssnittar

Ingredienser Portioner. 20 100 g smör 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 g saffran 2 msk mörk sirap 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g) 1 tsk bakpulver Lägg till i inköpslistan
Godaste morotskakan!

Godaste morotskakan!

Godastemorotskakan. Efter att vi kommit hem, ätit en snabb middag och lekt med Tage bakade jag morotskaka, denna är så godoch lätt att lyckas med
Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon

200 g digestivekex (eller pepparkakor) 100 g smör 1 krm flingsalt 1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche) [á 397 g] 2,5 dl vispgrädde lingon, frysta
Äppelkladdkaka med knäckigt havresmul

Äppelkladdkaka med knäckigt havresmul

Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop
Enkla Wienerbröd

Enkla Wienerbröd

200 g smör 2 msk strösocker 2 st ägg 25 g jäst 1 dl kall mjölk 6 dl vetemjöl. 100 g smör 3 msk strösocker 1,5 tsk vaniljsocker. 1 dl florsocker ca 0,5 msk vatten. 200 g smör 2 msk strösocker. 100 g smör 3 msk strösocker 1,5 tsk vaniljsocker. 1 dl florsocker ca 0,5 msk vatten
Vaniljkransar

Vaniljkransar

Hacka ihop smör, socker, mjöl ochvaniljsocker till en smulig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg