Hej alla glada matvänner. Den här veckan har mina elever i årskurs tre haft hand om det varma köket och lagat mat till restaurang Stjärnklart på Almåsgymnasiet
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Helgen har spenderats i husvagnen som vi har hos svärmor och svärfar. Svärfar fixade pinfärska Abborrfiléer till Middan och jag fick äran att fixa såsen
Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten. Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar
Nu när man ännu får tag på inhemska färska bär kan du passa på att göra denna super enkla efterrätt. Den går att laga på under 5 minuter och du behöver bara några få ingredienser
Ingredienser Portioner. 4-6 400 g fryst tinad torskfilé 1 tomat 1/2 gurka 1 grön chili 1 silverlök 2 dl hackad koriander 2 1/2 dl färskpressad limejuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong