Blomkål

Blomkål

  • 12 Recept
BLOMKÅLSRIS LCHF

BLOMKÅLSRIS LCHF

Ett stort blomkålshuvud2½ liter kokande vattenlite lite salt i vattnet25 gr smör. Skölj blomkålen och riv den sedanpå den grova sidan på ett rivjärnKoka upp vatten med lite salt iNär vattnet kokat upp så lägger du ner blomkålsriset och låter det koka uppi 10-30 sekunder, det är en smaksakvillket tuggmotstånd man vill haHäll det sedan i ett durkslag och låt det rinna av väl, häll över i en skål och läggen klick smör på som får smälta nerJätte gott att servera till grytor
Stekt blomkålsris

Stekt blomkålsris

Blomkål har 28 kcal/100 g, så det blir det här ett perfekt 5. Riv blomkålen grovt, stek på hög värme i olivolja eller smör (om det gäller 5
Stekt Blomkålsris

Stekt Blomkålsris

Jo för jag har trott att det skulle vara bökigt/drygt att stå och riva blomkålen. Så är du som mig att du inte orkat testa blomkålsris för att det verkar bökigt/drygt, testa
Blomkålsgratäng med purjolök

Blomkålsgratäng med purjolök

Blomkålsgratäng. Dela blomkålen i buketter och koka nästan mjuka i lättsaltat vatten, c. Häll purjolökssåsen över blomkålen
Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

Ugnsrosta blomkål kan man göra med olika kryddor, men de lite hetare indiska smakerna passar extra bra till den milda blomkålen
Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

Mitt nya favorittillbehör är ugnsrostad blomkål. blomkål - fryst eller färsk. Om du använder färsk blomkål så delar du den i små buketter, använder du fryst så tinar du den något