Ett stort blomkålshuvud2½ liter kokande vattenlite lite salt i vattnet25 gr smör. Skölj blomkålen och riv den sedanpå den grova sidan på ett rivjärnKoka upp vatten med lite salt iNär vattnet kokat upp så lägger du ner blomkålsriset och låter det koka uppi 10-30 sekunder, det är en smaksakvillket tuggmotstånd man vill haHäll det sedan i ett durkslag och låt det rinna av väl, häll över i en skål och läggen klick smör på som får smälta nerJätte gott att servera till grytor
Jo för jag har trott att det skulle vara bökigt/drygt att stå och riva blomkålen. Så är du som mig att du inte orkat testa blomkålsris för att det verkar bökigt/drygt, testa
Skölj blomkålshuvudet och skär bort blasten från det. Lägg blomkålshuvudet helt i långpannan. Strö ut morötterna runtom blomkålshuvudet och strö ut några kvistar färsk timjan runtom i pannan
Mitt nya favorittillbehör är ugnsrostad blomkål. blomkål - fryst eller färsk. Om du använder färsk blomkål så delar du den i små buketter, använder du fryst så tinar du den något