Efterrätter och sött

Efterrätter och sött

  • 13 Recept
Bananbakelser

Bananbakelser

Fyllda med vaniljkräm, banan, och vispad grädde. Garneras med glasyr och smält choklad. De kan även göras sockerfria med grädde och skivade jordgubbar
American Apple Pie

American Apple Pie

Skala och kärna ur äpplena. Dela dem i tärningar och lägg dem i en bunke. Häll över citronsaften och blanda
Vaniljpaj med bär

Vaniljpaj med bär

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Vispa ägg och socker pösigt
Frasiga små blåbärspajer

Frasiga små blåbärspajer

Smält smöret, ta från värmen och rör ner mjöl, havregryn och socker. Klicka i kvarg och toppa med blåbär
Marängsviss med jordgubb och citrus

Marängsviss med jordgubb och citrus

Dela glassen i mindre bitar och varva med grädde, kvarg och maränger. Blanda mjölk, socker och kakao till chokladsåsen i en kastrull, koka under omrörning ca 2 min
Smulpaj i glas

Smulpaj i glas

Varva vaniljsås, havregryn och äppelmos i 4-6 glas. Bryn havregrynen i smöret i en stekpanna. Rör i farinsocker, kanel eller kardemumma
Nötkolabitar

Nötkolabitar

Hacka ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg för hand eller i en matberedare. Lägg jordnötterna i hushållspapper och gnugga bort det mesta av saltet
Saffranskaka

Saffranskaka

Vispa ägg och socker. Rör ner salt, saffran, mjöl, cottage cheese, mandel och mjölk. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandeln
Jordgubbspannacotta med lime

Jordgubbspannacotta med lime

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Blanda ner kvarg, sylt och lime. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet
Saffranskringlor

Saffranskringlor

Häll det över jästen och rör ut. Rulla ut till längder och forma till kringlor. Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat
Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Varva de varma brödsmulorna och äppelmos på ett fat där man börjar och slutar med brödsmulor. Fräs brödsmulorna i smöret i en stor stekpanna