Klyfta tomaterna och lägg ner dem och låt dem bli varma. 1. Blanda vinäger, soja, ½ hackad gul lök, 1 pressad vitlöksklyfta och nymald svartpeppar till en marinad
500 g filodeg 600 g köttfärs 450 g potatis 1 stor gul lök Ca 1 msk vegeta (allkrydda som används mycket i balkansk mat, kan ersättas med 2 tsk salt) 1 tsk paprikapulver 0,5 tsk svartpeppar 1 msk rapsolja Pensling
6-8 portioner 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår 5 dl ris (långkornigt eller basmatiris passar bra) 1 gul lök 1 röd paprika 2 morötter (kan uteslutas) 4 vitlöksklyftor 3 dl gröna ärtor 400 g krossad tomat 2 tsk paprikapulver 1 tsk spiskummin 2 st buljongtärningar (kyckling- eller grönsaksbuljong) 0,5 g saffran Salt och peppar Olja till stekning Ca 5 dl vatten Valfri garnering. 400 g krossad tomat