Praliner

Praliner

Chili Choco Hearts

Chili Choco Hearts

Om en tyckte om receptet på "Chili Peanut Butter Cup" [länk] kanske dessa chokladpraliner kan vara något att testa
Mammas egna lördaggodis

Mammas egna lördaggodis

Ja, nu får ni inte tro att jag har gjort dessa underbara praliner själv. Eftersom vi ville provsmaka så många praliner så köpte vi varsin ask med 12 stycken i
Vinnarpralinen

Vinnarpralinen

Nu har pralinerna blivit stängda (lockade) med choklad. När chokladen har stelnat kan formen vändas över en handduk så att pralinerna faller ut
Enklaste lakrits-pralinerna

Enklaste lakrits-pralinerna

Enklaste lakrits pralinerna. Tag ur pralinerna ur formen och servera världens enklaste och godaste chokladbitar med smak av lakrits
MANDARINTRYFFEL

MANDARINTRYFFEL

Låt stå i kylen någon timme innan du trycker ut pralinerna. Du behöver. Pralinform (går även att bara rulla små kulor av mandarintryffeln och doppa i chokladen, låt då tryffeln stå i kylen en stund)200 g mörk choklad1 1/2 dl vispgrädde2 mandariner1 msk honungGör såhär
Chokladpraliner med kolafyllning (20 st)

Chokladpraliner med kolafyllning (20 st)

Ingredienser till chokladen1 dl raw kakaosmör1/2 dl kallpressad kokosolja0,75 dl kakaoNågra droppar stevia (går självklart att söta med agave eller honung) Lite vaniljpulver1 nypa saltGör så härBörja med att smälta kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad över varmt vatten
Att temperera choklad

Att temperera choklad

För att få fina praliner som behåller sin glans lönar det sig att temperera chokladen. När man tempererat chokladen använder man den med fördel till att göra praliner, chokladkakor eller annat chokladigt som man vill ska hålla fint i rumstemperatur och vara blankt och vackert
mjuka chokladpraliner m kaffe

mjuka chokladpraliner m kaffe

Häll upp i formar, tex knäck- eller ischokladformar, och låt stå kallt för att stelna, det går bra att förvara i frysen i några minuter för att pralinerna ska stelna fortare
CHILI GANACHE

CHILI GANACHE

 Jag tycker det är himla trevligt att ge bort egentillverkade praliner i en fin liten ask eller lägga några i cellofan med ett fint band om
Tre sorters PRALINER

Tre sorters PRALINER

Därav tre olika praliner med tre olika choklader som bas. Recept - Mat. Tre sorters PRALINER. December 19, 2016 09
Mintpraliner och praliner med kardemummacreme

Mintpraliner och praliner med kardemummacreme

Det har inte bara gjorts kola, det blev lite praliner också. Mintpraliner och kardemummapraliner. Kardemummapralinerna uppfann jag i höstas, men de blev lite söta när både skal och fyllning var med vit choklad
Pralin med champagne

Pralin med champagne

De här pralinerna gjöt jag i formar och sen fyllde jag dem med en smörkolakräm smaksatt med champagne
Hjärtformade praliner

Hjärtformade praliner

Har snöat in på att göra praliner och det är så himla roligt. Ska göra julaskar med praliner till mina arbetskamrater hade jag tänkt och naturligtvis till julen hemma
Praliner

Praliner

Att göra praliner kan vara både kladdigt och tidskrävande men det behöver det inte vara. Fyllningarna till mina tre olika praliner är salt karamell, mörk choklad ganache och granatäpple
Praliner med smak av granatäpple

Praliner med smak av granatäpple

Igår lade jag ut ett recept på praliner med Caramel Tooffie och idag är det praliner med smak av granatäpple och jag måste säga att de blev mycket goda (Mums)
Pralinskola: Praliner som skiner

Pralinskola: Praliner som skiner

Första tager-vad-man-haver-försöket med att färga mina praliner blev med tranbärspulver från Kung Markatta och en skvätt ljus alkohol
Bubbel, praliner och uppassning

Bubbel, praliner och uppassning

Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge