Middag

Middag

  • 40 Recept
Kyckling i röd curry med shiratakinudlar

Kyckling i röd curry med shiratakinudlar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram kycklingfilé(er) 2 klyfta(or) vitlök 1 st gul lök(ar) 1 st orange paprika(or) 1,5 msk röd curry 1 salt 4 dl kokosmjölk 400 gram shiratakinudlar 0,5 kruka(or) koriander Köp receptet Näringsvärde Kcal
Pad thai

Pad thai

1 Blanda alla ingredienser till såsen
Bönbiffar med salsa

Bönbiffar med salsa

Skölj bönorna och mixa dem grovt. Riv potatisen. Hacka jalapeñon. Blanda bönor, potatis, jalapeño, timjan, spiskummin, potatismjöl, ägg, salt och peppar och forma till 4–6 biffar
Mört kött i sambalolek sås.

Mört kött i sambalolek sås.

Igår åt Meja och jag en favorit i repris. Denna rätten är riktigt god och jag föredrar ris till. Såsen kan ätas med sked, slurp
Skomakarlåda

Skomakarlåda

1 Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 15 minuter
Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Stek ris på kinesiskt vis

Stek ris på kinesiskt vis

Vispa ägget lätt och stek det i stekpannan med lite matfett. Rör så att det delas. Ta upp ägget. Fräs lök, purjolök och skinka i olja
Krämig Makaronigratäng med köttfärs

Krämig Makaronigratäng med köttfärs

Passar perfekt till matlådan som till middag. Denna rätt måste ni göra så krämig och framförallt tar det inte lång tid
Västerbottenpaj mini

Västerbottenpaj mini

vetemjöl. 1dinkelmjöl. 1sesamfrön+1/2 dl till garnering. 1kallt smör, i bitar. 1salt. 1crème fraiche. 1kallt vatten
Små ostpajer

Små ostpajer

Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vatten och tomatpuré. Arbeta snabbt samman det till en deg
Stekt kycklingfilé med orientaliskt ris

Stekt kycklingfilé med orientaliskt ris

Skiva purjolöken tunt och hacka vitlöken. Fräs det mjukt i smör i en kastrull. Tillsätt kryddor och ris och låt fräsa ytterligare någon minut
Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
Olles kycklinggryta

Olles kycklinggryta

900 G kycklingfilé. 1st purjolök. 2st röda paprika. 2st morötter. 1burk champinjoner. 6dl creme fraiche. 1 1/2 tesked sambal oelek