Lergryta

Lergryta

  • 5 Recept
Rödvinsgryta i lergryta

Rödvinsgryta i lergryta

Blötlägg grytan 30 minuter. Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan
Höstig högrevsstek i lergryta

Höstig högrevsstek i lergryta

Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar
Bœuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Bœuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta

Lägg över kött, lök och morötter i den avtorkade lergrytan. Lägg lergrytan i kallt vatten i minst 10 minuter. Sätt på locket och ställ in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 175 grader och låt grytan stå i ca 3 timmar
Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fläskkarré , utan ben 8 st katrinplommon 8 st dadlar , torkade 1 st gul lök(ar) 1 tsk timjan 2 dl vitt vin 4 kvist(ar) timjan , färsk 1 salt 1 svartpeppar , nymald Sås 0,5 msk svartvinbärsgelé 1 msk kalvfond , koncentrerad 1 salt 1 svartpeppar , nymald 2 dl vispgrädde 2 tsk soja Servera med 1 grönsaker , gröna 1 st potatis(ar) , kokt el
Rotsaker och fläskkött i lergryta

Rotsaker och fläskkött i lergryta

Lägg purjolöken i botten på lergrytan och varva rotfrukterna ovanpå. Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet