Det här med vänner – när man är vuxen och hittar nya vänner i samma stad man bor i, och man bara undrar hur det kommer sig att man inte känt denne hela livet
Glutenfritt. Glutenfritt,. Igår gjorde jag ett glutenfritt bröd som blev riktigt lyckat. Inspirationen till brödet hittade jag i Nillas bok Baka glutenfritt, men jag gjorde om receptet lite utifrån vad jag hade hemma
Glutenfritt. Glutenfritt,. 15 Februari 2016. Bröd,. Baka,. Frallor,. Morotsfrallor. Glutenfria morotsfrallor. Goooood morgon på er, vackra människor därute
I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt). 1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
1 pkt jäst. 8 dl ljummet vatten (37°). 1,5 dl olivolja (men rapsolja funkar också). 1 tsk salt. 1 msk sirap (för att ge jäsningen en liten skjuts, vilket det glutenfria behöver)
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
e receptet på glutenfritt bröd som jag provbakade. Använt någon deciliter glutenfritt mjöl så du lättare kan forma bullar av den lite, lite kladdiga degenDegen skall räcka till ca 25-28 bröd, så du kan ju börja med att dela upp degen om du vill vara säker på storlekRulla degen med hjälp av lite mjölade händer till bollarLägg på en plåt med bakplåtspapper
Ett hållbart och lite saftigt bröd som kan smaksättas i det oändliga. Det första "basbrödet" innehåller olivolja och havsalt, det andra är smaksatt med soltorkad tomat och oregano och den tredje med svarta oliver, rosmarin och timjan