Rulla små bollar, lägg i formar och gör en fördjupning i dem. 1 dl ekologiskt strösocker. 2 tsk vaniljsocker. 1 dl ekologiskt strösocker. 2 tsk vaniljsocker
Hacka chokladen och arbeta in för hand. )Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp. 200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou Dajm (inte vanlig dajm, utan chokladkakan med dajm. 2 dl socker. 1 msk vaniljsocker
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Det är sällan jag bakar kakor men när Månadens Sötsak blev just småkakor kunde jag inte hålla mig. 6 dl vetemjöl1,5 dl potatismjöl1 tsk bakpulver1 krm salt6 msk kakao1,5 dl socker2 msk vatten300 g smörSätt ugnen på 175 grader och blanda alla torra ingredienser i en bunke. 1,5 dl socker
rör försiktigt så allt blandar sig. till ca 15 st3 ägg2,5 dl socker1 tsk vaniljsocker2,5 tsk bakpulver3 dl mjöl3 tsk kanel1 tsk malen ingefära1,5 tsk mald kardemumma4,5 fl rivna morötter1,5 dl rapsolja/matoljaVispa ägg o socker pösigt. fördela i muffinsformar o grädda i 175 grader i ca 12-15 min. 50 g rumsvarmt smör200 g phiadelphia5 dl florsocker1 tsk vaniljsockersaft av 1 citron. 2,5 dl socker
För mig är det "inte lika förbjudet" med sötning och mejerier som med socker och vetemjöl. Vispa ihop vatten och No egg och sötning fluffigt innan ni vänder i de torra ingredienserna