400 g linguine 4-5 msk olivolja 3 klyftor vitlök, finhackade 150 g salami, i bit (t ex ventricina) 125 g körsbärstomater 1,5 dl torrt vitt vin 2 dl parmesanost, riven 65 g rucolasallad 30 g pinjenötter, rostade salt peppar
400 g pasta penne (eller liknande) 150 g bacon (eller pancetta) 400 g blandad svamp 0,5 purjolök (liten) 2 klyfta vitlök 0,5 kruka timjan 3 dl grädde 3 dl standardmjölk 200 g färskost (eller annan ost som smälter bra) 100 g taleggioost (eller annan smakrik ost med bra smältegenskap) 1,5 dl parmesanost, riven salt svartpeppar
kokt pasta. Servera med kokt pasta. kokt pasta. Denna rätt blev jag bjuden på i vintras på en av våra tjejmiddagar och det har blivit en riktig favvo hemma hos oss