Den här veckans vegorätt blir en innehållsrik och smakrik paj med färsk spenat, färsk sparris, färska tomater och en fårost med smak av soltorkade tomater och oregano
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smorda muffinsformar av papper eller tillklippta smorda bakplåtspapper som du skrynklat ihop lite först och sedan vecklat ut i muffinsformen
Den ultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
En helt vegansk lunch. Till lunch blev det köttfärssås med spaghetti, men jag gillar ris bättre och var sugen på att testa att göra en vegetarisk "kött"färssås, så det blev inte riktigt spaghetti och köttfärssås för min del, om jag säger som så
1. Linsgryta. Skölj och strimla purjolök och skölj och finhacka chili. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda ihop spiskummin, kanel, paprikapulver och gurkmeja i ett litet glas
Jag älskar att läsa kokböcker och är särskilt förtjust i dem som handlar om världens olika kök. Det är så spännande att läsa om andra länders mat och sedan leta efter recept för att försöka att laga till den mat de äter
Mjuk, len, kryddig och helt himmelsk. Ungefär så skulle jag vilja beskriva den här grytan. Vet inte varför jag inte gör den oftare men när jag väl gör den så njuter hela familjen av de fantastiska smakerna
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak