125 gram vetemjöl. 1 tsk bikarbonat. 1 tsk espresso nescafe (kan uteslutas). 1 tsk vaniljpulver. 1 krm salt. 1, 25 dl vegetabilisk olja. 100 gram strösocker. 100 gram chokladchips eller grovhackad choklad. 1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Smörj två runda formar, ca 15 cm i diameter. (Jag använde 100 gram mjölkchoklad och 100 gram mörk choklad). 1 tsk vaniljsocker. 1 nypa salt. 1. Vispa smöret i minst 10 minuter. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och salt och vispa i 1 minut till. 1. Bred ett tunt lager smörkräm runt hela tårtan och låt den stå i kylen i 15 minuter. Men smörkräm är inte gott kallt, så se till att ta fram tårtan 1-2 timmar före servering. 125 gram vetemjöl. 1 tsk bikarbonat. 1 tsk espresso nescafe (kan uteslutas). 1 tsk vaniljpulver. 1 krm salt. 1, 25 dl vegetabilisk olja. 100 gram strösocker. 100 gram chokladchips eller grovhackad choklad. (Jag använde 100 gram mjölkchoklad och 100 gram mörk choklad). 1 tsk vaniljsocker. 1 nypa salt
16 juli 2017, 17. 1 pkt kikärtor (spara spadet till marängen) 1 krm havssalt ½ dl solrosfrön (eller mandlar exempelvis) 1 msk agavesirap (eller annan sötning) 1-2 msk kokosolja eller annan olja Mixa allt till en slät ”deg” och tryck ut i små pajformar, eller en stor. Förgrädda på 150 grader i några minuter. Spadet från 1 paket kikärtor (ca 3/4 dl) 1 dl björksocker 1 tsk citronjuice. Grädda på 100 grader i 1,5 timme. 1 pkt kikärtor. 1 krm havssalt. 1 msk agavesirap. 1-2 msk kokosolja. 1 paket kikärtor. 1 dl. 1 tsk citronjuice. 100 grader. 1,5 timme St
18. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formLime och mynta pannacotta. 4 dl grädde1 dl eko mjölkSaft och cest ifrån en lime 0,5 dl strösocker1 knippe mynta 2 gelantinblad Lägg gelantinet i blötKoka upp övriga ingredienserRör ner gelantinetSila och häll upp i önskad form. 1 dl eko. 150 G vitchoklad. 1 dl eko. 1 knippe mynta
121/2 dl vaniljkräm . 11 dl vispgrädde . 111/2 dl äppelmos (eller hallonsylt). 13 tsk röd vinbärsgelé. 11 dl florsocker . 11/2-1 msk vattenTina den frysta smördegen enligt förpackningen. 1Kavla ut varje platta något på längden. 1Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. 1Dela varje platta på bredden så det blir två delar. 1Gör vaniljkrämen, vispa grädden och blanda ner lite vispgrädde i vaniljkrämen. 1Lägg sedan ihop bakelserna. 1Bred äpplemos på en av smördegsbottnarna. 1Bred på vaniljgrädden i ett ganska tjockt lager. 1Täck med den översta botten - lägg undersidan uppåt. 1Smält gelén i mikron och bred eller pensla på ett tunt lager. 1Rör ihop florsocker med vatten
Mammas marängtårta i långpanna ca 10-12 bitar. 1½ dl mjölk. 1-2 tsk vaniljsocker. Vispa ner 1 äggula i taget. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20-30 min. ca 10-12 bitar
Mixa ihop till en slät smet, spritsa ut och grädda i ca 15 min på 175 grader och låt kallna på ett galler innan du drar loss dem ifrån bakplåtspappret. 1 dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 dl florsocker. 1 tsk vaniljsocker
15 dl fingerljummet vatten, 37˚. 11 dl mjölk. 12 tsk salt. 11 msk honung. 15 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl. 18 dl vetemjölSmula jästen i en bunke. Rör ner fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet (spara ca 1 dl till utbakningen). Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1–1 ½ timme
Ca 10 bitar 1,5 liter mjölk 3 dl mannagryn 100 g smör 3 st ägg 1,5 dl socker (du kan öka eller minska mängden socker efter smak) 0,5 tsk salt Smör till smörjning av formen Topping. Värm ugnen till 175°. Ca 10 bitar. 1,5 liter mjölk. 100 g smör. 1,5 dl socker
1. Ha ner quinoan i vattnet när det är 15 minuter kvar av koktiden och låt den koka med. Skala och koka potatisen cirka 10-15 minuter. 1 burk kikärtor (400g). 125g mozzarella. 1 röd lök. 10 cm purjolök. 125g babyplommontomater. 1,5 dl gröna oliver. 1 lime
100 g smör. 1. 1 tsk vaniljsocker. 1. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
11/4 kg färskpotatis, vältvättad. 11 knippe salladslök. 11 liten knippa dill. 111/2 dl majonnäs. 111/2 dl crème fraiche. 12 msk äppelcidervinäger. 12 msk kapris. 11/4- 1/2 tsk salt. 12 krm nymalen svartpeppar. 1oreganoSå här gör du Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten cirka 15 minuter
14-16 bitar. 1,5 dl färskpressad citronsaft. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lyft upp gelatinbladen, utan att krama ur dem, och smält dem tillsammans med 1/2 dl citronsaft på låg effekt i mikron. Lyft upp gelatinbladen, utan att krama ur dem för mycket, och smält dem tillsammans med 1/2 dl apelsinsaft på låg effekt i mikron. - Annelie - 14-16 bitar Pajbotten. 1,5 dl färskpressad citronsaft