Mina Favoriter

Mina Favoriter

Mina Favoriter
Per Morbergs fish and chips

Per Morbergs fish and chips

600-800 g gädda eller torsk. 1salt och nymalen vitpeppar. 11 l frityrolja. 13 dl vetemjöl. 12 tsk maizena
Gulasch med syrad grädde

Gulasch med syrad grädde

400-500 g fläskkött. 13 msk rapsolja. 13-4 msk smör. 11 palsternacka. 12 morötter. 13 msk tomatpuré. 12 tsk torkade chilitrådar, mortlade
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser Portioner. 35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad öring/röding

Ugnsbakad öring/röding

Tag fisken (som är urtagen och huvudet borttaget på) och skölj den. Torka av den med ett papper. Lägg fisken i en smord form
Grovt bröd

Grovt bröd

Värm filmjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp
Grovt bröd

Grovt bröd

Regniga semesterdagar är perfekta för brödbak. Det verkar bli många brödbak den här sommaren. Häromdagen provade jag ett grovt bröd
Grovt bröd med äppelmos

Grovt bröd med äppelmos

Saftigt och otroligt gott bröd med surdegskaraktär, som blir mustigare och godare ju längre det får jäsa
Kalvstek

Kalvstek

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
Palt och norrlandsmat

Palt och norrlandsmat

Visst var det palt vi åt som norrlandsmiddag häromdan. Det absolut godaste som finns faktiskt. Jag fick frågan av en läsare om jag bodde i norrland och det gör jag inte längre – jag bor på Öland sen 27 år tillbaka och började 2
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka

Ingredienser Portioner. 4 Stek ca 1 kg kalvstek salt 1 gul lök 1 morot 1 msk olja 7 dl köttbuljong (vatten och buljongtärning) 2 lagerblad 15 vitpepparkorn Sås 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse 2 msk smör salt Till servering inlagd gurka kokt potatis Lägg till i inköpslistan
Parisare

Parisare

Och till middag något så enkelt som what we in Norrland call a parisare. Typ en hamburgare fast med korv istället för kött
Falukorvsparisare

Falukorvsparisare

08 Oct. 14. 39. Falukorvsparisare. 0kommentarer. Hej hej allesammans denna fina höstonsdag. Nu är jag äntligen hemma från jobbet igen, och det ka bli skönt att göra onsdagskväll sen
Per Mobergs rullader

Per Mobergs rullader

Idag var det Johan som stod för middagen, och det blev Per Mobergs rullader med kokt potatis och lingonsylt
Rullader fyllda med två olika ostar

Rullader fyllda med två olika ostar

God kväll på er, hoppas ni haft en bra dag. Min dag har gått i "ett" och nu sitter jag lugnt i tv-soffan och kikar på Champions league, så jag ska inte klaga just nu