Davids kokbok

Davids kokbok

  • 17 Recept
Béarnaise – så här gör man

Béarnaise – så här gör man

Nu är det ett bra tag sedan jag kremerade köttet och slängde béarnaisekastrullen i vasken. Ibland går de inte som man tänkt sig
Viltfond

Viltfond

Jag har redan ett recept på viltfond, men detta blev bättre än det förra. Längre koktid och lite mer pyssel gav en superfond
Sandefjordsås till fisk

Sandefjordsås till fisk

God fredag på er. Inför stundande helg så bjuder vi idag på en fiskmiddag med en lite festligare sås, festligare av den enkla anledningen som stavas s
Kycklingsallad med grillad nektarin och krämig madeiradressing

Kycklingsallad med grillad nektarin och krämig madeiradressing

Kycklingsallad kanske inte är så spännande alla gånger men om man tänker bort vanliga ingredienser som isbergssallat, tomat och gurka och använder lite annorlunda råvaror så blir salladen plötsligt lite mer intressant
Primörsallad med tunt skivat kött

Primörsallad med tunt skivat kött

Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna och skär i bitar. Blanda ingredienserna till dressingen
Lammstek med citron och örter

Lammstek med citron och örter

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Ta bort nätet från steken och fläk ut den. Putsa till den om det behövs så att du har ett ganska jämnt stycke
Lammstek med MyntaPesto

Lammstek med MyntaPesto

4 portioner. Ingredienser. 1 kg Lammstek. Kokosolja, smör eller ghee att steka i. 3-5 Vitlöksklyftor, rivna. 1-2 kvistar Rosmarin, hackat
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Enkel BEA – världens godaste!

Enkel BEA – världens godaste!

Ingredienser enkel Bearnaisesås 2 pers. 3 äggulor. 1,5 – 2 msk vitvinsvinäger. 150 gr smör. 1 krm salt. 1/2 krm vitpeppar
Fiskfond på lax

Fiskfond på lax

Kommer ni ihåg räkfonden. Nu är det dags igen eftersom vi köpte en hel lax här om dagen så jag kokade en fond på skrovet
Rostbiff

Rostbiff

Rostbiff är en favorit som är lika god att serveras kall som varm. Köttet blir mört och gott när den får tillgas på låg temperatur i minst en timme
Smörgåstårta med skinka och bacon

Smörgåstårta med skinka och bacon

Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Potatissallad med varmrökt lax

Potatissallad med varmrökt lax

Förra året så testade vi på att göra egen varmrökt lax i klotgrillen vilket blev himla bra. Igår testade vi igen och det blev minst lika gott