Strimla lövbiffen. Stek lövbiffen ganska hastigt. Pastagratäng med gorgonzolaostca 4 portca 400 g pasta (exv penne eller gnocci)ca 3-400 g lövbiff 1 gul lök5 dl grädde ½ tärning köttbuljong150 g gorgonzolaost1 dl riven ost (lagrad, smakrik)salt och pepparsmörKoka pastan enligt anvisningarna på paketet. ca 3-400 g lövbiff
Lövbiff kan vara ganska torrt och tråkigt, men med en härlig marinad som får dra i sig riktigt länge blir lövbiff, uppträdd på spett, en höjdare på buffébordet
Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 4 st lövbiffar, ca
Stek lövbiffarna och håll dem varma i en ugn eller värmeskåp. Fördela fyllningen på hälften av lövbiffarna och lägg de andra ovanpå (är biffarna väldigt stora fördelas fyllningen på ena halvan och den andra halvan viks över)