Thaimat

Thaimat

  • 19 Recept
Riktig sötsur sås

Riktig sötsur sås

Blanda samman alla ingredienserna utom redningen i en kastrull. Låt sjuda. Tillsätt redningen stegvis till lagom konsistens och rör om medan såsen tjocknar
Sötsur sås

Sötsur sås

Sötsur sås. 18 juli 2015 @ 13. 16. Här är mitt recept på sötsur sås, tycker att den blir god. 1 liten burk annanasringar (bara saften)
Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

Nuoc Cham Mam - vietnamesisk dipsås

60 g limejuice, färskpressad 60 g fisksås (av god kvalitet) 60 g vatten 10 g vit risvinäger 20 g strösocker 5 g vitlök, finriven 1 bird’s eye chili, i tunna skivor (liten och het) 1 kruka mynta 1 kruka koriander
Sötsur sås med ananas och paprika

Sötsur sås med ananas och paprika

Ja, det finns ytterligare ett recept på  sötsur sås i vår blogg men den här gjordes liiite annorlunda och blev fantastiskt god
Thailändsk larb med orientaliska såser

Thailändsk larb med orientaliska såser

Färs1 kg fläskfärs 8 msk fisksås 2 schalottenlökar 1-2 tsk sesamolja. 1Sallad3 romansallad (två till servering) 2 gurkor 1 chilifrukt 1 kruka färsk koriander 1 rödlök 1 dl jasminris
Bibimbap

Bibimbap

Ingredienser Portioner. 4 Marinad 2 msk japansk soja 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja 1 msk vitt vin 2 rivna vitlöksklyfta 300 g strimlat nötkött (gärna entrecôte) 4 port ris 4 ägg 1 msk olja 3 dl kimchi 1 sats marinerad spenat med sesam (se länk i steg 4) 1 sats marinerade böngroddar (se länk i steg 4) 1 sats gurka med chili (se länk i steg 4) 3 msk gochujang (eller 1 msk sriracha, 1 msk misopaste och 1 msk honung, för 4 port) Lägg till i inköpslistan
Krämig fläskfilégryta med vitlök, ingefära och sesam

Krämig fläskfilégryta med vitlök, ingefära och sesam

600 g fläskfilé, gärna ekologisk 250 g skogschampinjoner, i kvartar 2 gula lökar, i klyftor 5 klyfta vitlök, finhackade 4-5 cm färsk ingefära, finhackad 5 dl vatten 3 msk japansk soja 4 msk misopasta 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 morötter, i små bitar 3 fasta potatisar, i små bitar 4 dl crème fraîche 1 msk sesamolja 2 tsk honung 150 g svartkål, strimlad salt svartpeppar neutral olja, till stekning
Vårrullar

Vårrullar

Fyllning500 g fläskfärs 0,5 dl matolja 1 krm vitpeppar 2 msk soja 2 msk ostronsås 2 msk strösocker 1 msk klyfta vitlök, pressad 0,5 kg morot 0,5 kg vitkål, riven 0,5 dl matolja 40 vårrulledeg, små ark olja, till fritering chilisås (eller soja till servering)