Förrätter

Förrätter

  • 19 Recept
Liten räkcocktail

Liten räkcocktail

Lägg stimlad isbergssallad i ett litet cocktailglas. Skär tomatköttet i små tärningar. Blanda med räkorna
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Räkcocktail

Räkcocktail

Härligt frächa smaker. Kanske inte som du tänkt dig en räkcocktail men ändå supergott. I denna cocktail har vi blandat i lite exotiska smaker som du kanske inte riktigt är van vid
Räkcocktail

Räkcocktail

Hejsan på er,hoppas ni också njöt av fredagsmys igår. Tipsar om en god och enkel förrätt, en gammal hederlig räkcocktail

Räkcocktail

Gör så här. Börja med majonnäsen. Ta fram oljan om du har den i kylen så att den inte är iskall. Rör ihop äggulan med senapen, cayennen/chiliflagorna, salt och lite peppar i en bunke
Farfalle med rosa sås

Farfalle med rosa sås

Koka upp mjölken. Smält smöret och blanda i mjöl i en annan kastrull. Häll sedan i den varma mjölken och vispa så att det inte bildas klumpar
Räkcocktail med rosa sås.

Räkcocktail med rosa sås.

Räkor och avokado passar perfekt ihop och tillsammans med sås med lite sting, blir det en härlig förrätt
Räkcocktail

Räkcocktail

En supergod förrätt med smaker från 70 talet. Räkcocktail (4 portioner). Detta behövs. 2 dl hackad isbergssallad
Italienska förrättsspett.

Italienska förrättsspett.

Lördag 30 januari 2016. Direkt från gårdagens tjejkväll, här kommer förrätten med italienska influenser som frugan bjöd på
Räksoppa

Räksoppa

Superenkel och supergod soppa. Servera till exempel med ett gott bröd. Soppan räcker som huvudrätt till två personer, eller som förrätt till ca fyra
Crème Ninon

Crème Ninon

Crème Ninon är vad jag förstår en av Tore Wretmans underbara skapelser. Han tog det bästa från Frankrike och gjorde rätter med svensk-fransk twist
Snabb (och god) förrätt

Snabb (och god) förrätt

Blanda skivad avocado, räkor, lite hackad, färsk chili, pressad lime och mycket hackad koriander. Stek en skiva levainbröd (eller annat bröd) i smör och lägg sedan avocado- och räkröran på brödet