Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Härligt frächa smaker. Kanske inte som du tänkt dig en räkcocktail men ändå supergott. I denna cocktail har vi blandat i lite exotiska smaker som du kanske inte riktigt är van vid
Gör så här. Börja med majonnäsen. Ta fram oljan om du har den i kylen så att den inte är iskall. Rör ihop äggulan med senapen, cayennen/chiliflagorna, salt och lite peppar i en bunke
Blanda skivad avocado, räkor, lite hackad, färsk chili, pressad lime och mycket hackad koriander. Stek en skiva levainbröd (eller annat bröd) i smör och lägg sedan avocado- och räkröran på brödet
2013 drog igång med ett nyårslöfte om att laga fisk här hemma. Det har gått, hrm, sådär. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime