Tillbehör

  • 19 Recept

Dagens recept: Vinbärsgelé

DAGENS RECEPT 14-08-18. VINBÄRSGELÉ. Använd både svarta och röda vinbär till vinbärsgeléet. Gör gelé av bären innan de blir övermogna, då innehåller de rikligt med pektin och det är en förutsättning för att bären ska geléa sig
Äggröra som på hotell

Äggröra som på hotell

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 10 st ägg 3 dl grädde 1 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Nudelsallad till grillat

Nudelsallad till grillat

1 pkt breda äggnudlar, ca 250 gram eller valfria nudlar. 1 purjolök eller 4 salladslökar. 1 rödlök. 2 dl strimlad vitkål
Susannes äppelchutney

Susannes äppelchutney

1. Skala äpplen, lägg i kallt citronvatten (1 citron). Skär äpplen i bitar ca 2x2 cm. Lägg ner hälften i en kastrull, pressa 1 citron över
Marmelad med äpple och citron

Marmelad med äpple och citron

Skala citronerna med potatisskalare, försök att bara skala av det yttersta, lämna det vita. Skär skalen i strimlor och koka dem mjuka i vattnet, cirka 10 minuter
Ketchup

Ketchup

1,2 kg tomater, grovt skurna. 12 dl socker. 12 dl vitvinsvinäger
Krossad potatis med vitlök och timjan

Krossad potatis med vitlök och timjan

Sätt ugnen på 230 grader. Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor
Grekisk citron och vitlöksrostad potatis

Grekisk citron och vitlöksrostad potatis

Grekisk citron och vitlöksrostad potatis. Den här potatisen är så otroligt god. Man kan verkligen drömma sig bort till en liten grekisk taverna med blårutiga dukar när man äter den