Kött

Kött

  • 43 Recept
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Knyten med kassler

Knyten med kassler

kassler. 1potatis. 1gula lökar. 1smör. 1salt och vitpeppar. 1en god grönsallad1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, 225 grader vanlig
Korv stroganoff deluxe

Korv stroganoff deluxe

Ingredienser Portioner. 4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Rådjursgryta med sambal oelek

Rådjursgryta med sambal oelek

Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet
Gulaschsoppa på vildsvin

Gulaschsoppa på vildsvin

Skär köttet i centimeterstora tärningar. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött. 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 klyftor vitlök 4 potatisar fasta (400 g) 1 morot 3 msk smör (eller rapsolja) 2 tsk kummin, malen 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0,5 citron, tvättad, rivet skal och saft 1,5 l oxbuljong salt, efter smak peppar (efter smak)
Vitkålsröra med falukorv

Vitkålsröra med falukorv

Hej vänner,. Kylskåpsrens kan ju vara riktigt gott, och vitkål är ju billigt, och falukorv är det ofta extrapris på, så detta är riktigt billig mat
Kassler och ädelostgryta

Kassler och ädelostgryta

Kvällens middag blev en lättlagad kasslergryta med smak av mild ädelost. Till grytan serverades pasta och en sallad
Korv Stroganoff i ugn

Korv Stroganoff i ugn

ca 500 g falukorv, skivad. 13 dl tunt skivad purjolök. 13 dl crème fraîche. 14 msk tomatpuré. 12 tsk ljus dijonsenap
Enkel fläskfilégryta

Enkel fläskfilégryta

Lägg ner det stekta köttet och låt allt koka ihop, och bli varmt, i några minuter. Glömde ge er detta recept i går, så då får ni det tidigt i dag istället
Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater

I går kväll ville jag testa en mogen röd Bordeaux, Château Grandis 1999. Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
Fläskytterfilé Gorgonzola

Fläskytterfilé Gorgonzola

Salta och peppra köttet. Ta upp köttet och låt det svalna. Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie
Kassler och broccoligratäng

Kassler och broccoligratäng

En än gång dags för lite vardagsmat. En teori om kasslerns ursprung är att den skapades av slaktaren Cassel som bodde i berlin under slutet av 1800-talet
Lammfärs i mustig tomatsås

Lammfärs i mustig tomatsås

Här kommer en variant av köttfärsås som är riktigt mustig och god, pga av lammfärsen har den en helt annan karaktär än den traditionella köttfärssåsen och rödvinet ger otroligt god smak
Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 500 gram Keso 3 st ägg 200 gram Strimlad skinka 400 gram broccoli 75 gram riven ost 0 salt 0 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Höstig lammgryta med kantareller

Höstig lammgryta med kantareller

Stek köttet i omgångar, så det inte bildas för mycket vätska i pannan, då blir det kokt kött. Lägg över Köttet i en stor kastrull