800 g grytbitar av viltkött. 1800 g grytbitar av viltkött 2 gula lökar, i större bitar 1 stjälk selleri i bitar 4 morötter, i centimetertjocka slantar 1 msk tomatpuré 2 klyftor vitlök 2 dl säsongens svamp 5 dl rött vin 1 lagerblad 5 enbär 5 dl vatten salt nymalen svartpeppar rapsoljaBörja med att bryna köttet i omgångar i olja på hög värme i en gryta tills det fått fin stekyta
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. 1 liter buljong av god kvalitet och smak (grönsaks-, svamp- vilt- eller kyckling eller en blandning)
Sen står jag inte och varvar potatis, lök och sås sådär noga, utan blandar bara allt hejvilt och försöker platta till det någorlunda med stekspade innan jag stoppar in den i ugnen
Vad passar bättre som höstens mat om inte vilt. Häll över grädde och fond (vilt, kantarell, kalv) och strö över trattkantarellers pulver (förra årets skördens rester)
Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Bon appetit Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky