Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
”Maten, drycken och konsten att kombinera” är skriven av Per Morberg och ges ut av Bonnier Fakta. 1 dl Matlagningsvin Vitt. 1 g Mat & Bak Smör. 2 msk Mat & Bak Smör. 100 g Mat & Bak Smör
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Detta är ju en riktigt god klassiker. Blev glad att han hade med den i sin bok så jag fick en anledning att göra det till middag
Tillsätt chilisås, några matskedar så att såsen blir rosa-aktig. Värm upp 4 dl matlagningsyoghurt och/eller creme fraiche. Häll i kokta avrunna pastan, en påse skalade räkor, 1 ask halverade körsbärstomater, 2 avocados i bitar samt en ask apetinakuber
Micke har bytt ut kepsen mot kockmössan under tiden jag är sjukskriven och värken är för stor. Inte Micke emot eftersom han sedan tonåren dröm om att bli kock men på grund av en pådrivande syo som tycket att kockyrket bara var för kåkfarare och inte var något framtidsyrke (detta var på 80-talet som tur är) valde att läsa el-linjen
Fisk Florentine. Älskar kombon fisk och bladspenat. En riktig klassiker är fisk Florentine. Istället för vitvinssås gjorde jag en syrlig citronsås till