Inläggningar

Inläggningar

Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Mormors smörgåsgurka

Mormors smörgåsgurka

Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Grava lax

Grava lax

Skär ut laxen i filéer, men låt skinnet sitta kvar. Skär bort och dra loss alla stora ben. Allt detta kan du få hjälp med vid fiskdisken
SKÄRGÅRDSSILL

SKÄRGÅRDSSILL

Finhacka rödlök, gräslök och dill. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Klart. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny Sill Sillinläggning Silltårta Matjessill Matjessillstårta 1 paket Abba 5-minuterssill, filéer
Grava lax

Grava lax

Grava lax. Ca 1 kg laxsida benfri. ½ dl salt gärna grovt. ½ dl strösocker. Ca 10-15 krossade vitpepparkorn                 
Att grava lax och blanda gravlaxsås.

Att grava lax och blanda gravlaxsås.

Har ni testat att grava lax på egen hand. Det har inte vi. Nope, det är så sant som det är sagt, däremot har vi sagt otaliga gånger att vi ska prova på det någon gång, men det är ju det där med att få tummen loss
Gravad lax

Gravad lax

1,5 kg laxsida, putsad och med skinn. 1 dl socker. 1 dl salt. 2 msk vitpepparkorn och svartpepparkorn (grovt stötta)
Gravad lax till jul på 3 sätt

Gravad lax till jul på 3 sätt

Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Jisses vad tiden springer iväg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax
Gravad lax

Gravad lax

Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Det är ju såå gott och så himla enkelt. Har ni provat grava själv
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Gravad lax

Gravad lax

Ingredienser Portioner. 4 1 kg fryst lax (mellanbiten) 2 tsk grovstött vitpeppar 4 msk salt 4 msk strösocker grovhackad dill Lägg till i inköpslistan
Påskens sillar

Påskens sillar

Påskens sillar blev favoriter i repris. En citrussill i klassisk 1-2-3 lag där citronsaft fick ersätta ättikan och en krämig äppelsill med matjesill och gräddfil
Gravad sill – grundrecept

Gravad sill – grundrecept

Sillinläggningar är kreativt kökspyssel, så laborera gärna fram egna smaker på såser. Var noga med proportionerna i lagen
Ansjoviskryddad sill

Ansjoviskryddad sill

Ansjoviskryddad sillFör tio år sedan experimenterade jag med att göra egen ansjovis. Inte mycket av värde stod att finna på internet och sillhandlarna teg som muren
Dragongravad sill

Dragongravad sill

Enkel smakrik sill - med rivet citronskal, dragon och krämig sås. Vi åt den till midsommar. 6 portioner1 dl hackade örter, dragon, persilja och gräslökrivet skal från 1 citron1 vitlöksklyfta, pressad 1 dl lättmajonnäs1 dl gräddfil2 msk honungssenap1 krm
Sill i romsås

Sill i romsås

Här kommer jag med en till sillinläggning med smak av stenbitsrom,citron och gräslök. Ingredienser till en liten burk
Sill med pepparrot

Sill med pepparrot

Imorgon är det Midsommarafton och det ska bli så skönt med några lediga dagar. Enligt mig är det ingen midsommar utan sill så jag valde att göra en krämig sill med smak av pepparrot, lime och tång-caviar
Sill med smak av vitlök och lime

Sill med smak av vitlök och lime

På fredag är det midsommarafton och jag testade att göra en ny sillinläggning. Den blev väldigt omtyckt av sillätarna här hemma
Godaste sillen med äpple och rödlök

Godaste sillen med äpple och rödlök

Denna sill är min absoluta favorit. Och den får ofta lovord av dom som bjuds på den. Den är så lätt att göra eftersom basen är en färdig löksill
Sill i dill

Sill i dill

Nu är sillen gjord inför det annalkande midsommarfirandet på fredag. Alla har vi vår favoritsill på smörgåsbordet som dukas upp under midsommarafton
Västkust Sill

Västkust Sill

Ingredienser. 4 inlagda Sillfiléer. 3 hg Räkor med skal. 2,5 dl Syrad Grädde. 1 liten Röd Lök, finhackat. 3 msk Rom