Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma. Det är väldigt mycket socker i receptet, inte speciellt nyttigt
Har ni testat att grava lax på egen hand. Det har inte vi. Nope, det är så sant som det är sagt, däremot har vi sagt otaliga gånger att vi ska prova på det någon gång, men det är ju det där med att få tummen loss
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Jisses vad tiden springer iväg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Påskens sillar blev favoriter i repris. En citrussill i klassisk 1-2-3 lag där citronsaft fick ersätta ättikan och en krämig äppelsill med matjesill och gräddfil
Ansjoviskryddad sillFör tio år sedan experimenterade jag med att göra egen ansjovis. Inte mycket av värde stod att finna på internet och sillhandlarna teg som muren
Enkel smakrik sill - med rivet citronskal, dragon och krämig sås. Vi åt den till midsommar. 6 portioner1 dl hackade örter, dragon, persilja och gräslökrivet skal från 1 citron1 vitlöksklyfta, pressad 1 dl lättmajonnäs1 dl gräddfil2 msk honungssenap1 krm
Imorgon är det Midsommarafton och det ska bli så skönt med några lediga dagar. Enligt mig är det ingen midsommar utan sill så jag valde att göra en krämig sill med smak av pepparrot, lime och tång-caviar