Kött

Kött

  • 13 Recept
Helstekt rostbiff

Helstekt rostbiff

Krydda köttet med salt och svartpeppar samt ev. Bryn köttet runt om några minuter runt om så att det får färg
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Indisk köttfärsgryta

Indisk köttfärsgryta

600 g blandfärs. 11 msk rapsolja. 10,5 purjolök, grovstrimlad. 13 vitlöksklyftor, finhackade. 1100 g torkade aprikoser, grovhackad
Skomakarlåda - Närke

Skomakarlåda - Närke

Ingredienser Portioner. 4 1/2 paket bacon (à 140 g) 4 skivor oxfilé eller utskuren biff (à 150 g) 1 msk smör 1 dl rött vin 2 msk konc ox- eller kalvfond 2 msk hackad persilja Mos 800 g potatis 2 1/2 dl mjölk 2 msk smör 1 tsk salt 1 krm peppar Till servering kokta grönsaker t ex rödbetor, morötter och haricot verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fransk gryta boeuf bourguignon

Fransk gryta boeuf bourguignon

Bryn köttet i omgångar i smör, salta och peppra. Så här gör du skär köttet i 3 centimeter stora bitar. 3 pudra vetemjölet över köttet och rör om. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 1868 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff
Burgundisk ryggbiff

Burgundisk ryggbiff

Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida