För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Jag håller precis på koka en ny sorts fudge som känns spännande (recept kommer). Hej på er. Julen närmar sig med stormsteg och jag gissar att många har fullt upp med julbak, godistillverkning och annat julstök
Fotot. Theres Lundén. Varje sommar brukar jag göra minst en omgång av denna potatissallad. Första gången jag åt den var en midsommarafton vid kusten strax söder om Göteborg
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Hyvla över ost och rör om Receptet kommer från recept. Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Har ju mer och mer börjat göra recept ur min nya bok med husmanskost av Stefan Ekengren så hade nästan glömt bort att jag inte gjort detta än
Eller pröva detta recept för att få ett litet smakprov. Den här franska löksoppan ser kanske inte mycket ut för världen men det är en av de godaste sopporna jag någonsin ätit
Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Skala och skär löken i tunna halvmånar. Lägg den i en gryta tillsammans med smör, timjan, lagerblad och låt den svettas
Recept. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt Recept. Det här receptet har jag tagit från Mat-Tina (ja, utskriften är från 2003. 500 g nötfärs (orginalreceptet säger blandfärs men det är vi inte så förtjusta i här). 500 g nötfärs (orginalreceptet säger blandfärs men det är vi inte så förtjusta i här)
En av mina stora favoriter. Men mina smaklökar vad gäller kålpudding hade inte förändrats. Kålpudding. Det är inte ofta jag gör det, eftersom jag gärna ser fläskfärs i kålpudding och det är något vi väldigt sällan har hemma
Denna rätten fantiserade jag ihop när jag inte fick tag i det jag ville för att lags middag. Den blev grymtgod (å då gillar jag inte gorgonzola egentligen