Denna vecka, (vår första vecka med veckomatsedeln. Den rejäla vegetariska chiligrytan ser till att man får i sig massor av nyttigheter som upphettad tomat (extra mycket lykopen
Jag ger er här några tips på sunda luncher, lätta att fixa & variera som även funkar i matlådan. Romansallad, riven morot, gula körsbärstomater, mixade böner, halverade vindruvor, proteinrik vit quinoa, ett krämigt ägg & hackade bladpersilja som är järnrik -bra för oss kvinnor
Idag testade vi nästa maträtt i Coops ekologiska matkasse. Vi är inte särskilt imponerade av matkassen hittills, det skulle vara mest ekologiskt men varken laxen igår eller kycklingen idag var ekologiska
för miljön, för den globala matförsörjningen, för hälsan och för djuren. Du kommer upptäcka nya maträtter, får mer råd till att köpa ekologis mat (för dem som klagar på att det är för dyrt) och kanske till och med må mycket bättre i kroppen
Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Häll tacofärsröran i det färdiggräddade pajskalet och toppa med kvarg- och kesoröran, man kan även strö över paprikapulver och tomat- och paprikaskivor är även god topping
Denna fungerar alltså oerhört bra som tillbehör till maten likväl som den passar som pålägg. Kesoblandningen gör jag utav 1 liten burk keso och en påse fresh dip soltorkad tomat & vitlök