cowgirl66an
cowgirl66an
sill inläggningar
Vego

Vego

  • 26 Recept
Arancini – ostfyllda risbollar

Arancini – ostfyllda risbollar

Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Friterade risbollar

Friterade risbollar

Eftersom sambon är väldigt förtjust i saffran så tänkte jag förgylla julbordet med dessa risbollar. Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
Ugnsrostad pumpa

Ugnsrostad pumpa

Så enkelt och så gott. Detta behöver du. 1 pumpa. lite havssalt. lite ekologisk kallpressad rapsolja. Gör så här
Ugnsrostad pumpa med fetaost och apelsin

Ugnsrostad pumpa med fetaost och apelsin

Ugnsrostad pumpa med fetaost och apelsin. 2015-11-05, 14. 25. Det här receptet skulle komma förra veckan lagom till halloween och allhelgona men kameran med minneskortet har varit på vift
Pumpa paj

Pumpa paj

Skär pumpa köttet i jämnt stora bitar och koka mjuka,. tillsammans med 2 dl socker och en bit pressad färsk ingefära
Waldorfsallad (originalreceptet)

Waldorfsallad (originalreceptet)

Skölj äpple och stjälkselleri i tärningar. Kärna ur äpplet och skär det i 1 cm tärningar. Skär stjälksellerin i tärningar

Potatis - Pommes dauphine

Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka mjuka i lättsaltat vatten. Låt potatisen torka på ett bleck eller långpanna
Duchesspotatis

Duchesspotatis

10 st potatisar av möjlig sort. 12 äggulor. 125 g smör. 1Salt (gärna örtsalt). 11 kryddmått muskonöt. 1Svartpeppar
Gnocchi – grundrecept

Gnocchi – grundrecept

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 5 dl vetemjöl 1 odefinierad salt 2 st ägg 1,5 kg potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kikärtsgryta med tahina

Kikärtsgryta med tahina

Den här kanongoda kikärtsgrytan är min tolkning av en gambiansk gryta med jordnötssmör som kallas för domoda
Grekiska fyllda tomater

Grekiska fyllda tomater

Värm ugnen till 225 grader. Skär av toppen på tomaterna. De ska senare användas som lock. Gröp försiktigt ur tomaterna med en sked och skär inkråmet i småbitar och lägg i en skål
Indisk gryta med Quorn, cashewnötter och ingefära

Indisk gryta med Quorn, cashewnötter och ingefära

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 300 gram quorn , (1 paket) Kryddpasta 100 gram cashewnötter 2 msk rapsolja 2 msk ingefära , färsk, riven 1 msk garam masala 1 tsk spiskummin 2 msk honung 1 tsk salt 1 krm cayennepeppar 400 gram passerade tomater , (1 burk) 200 gram kokosmjölk , (1/2 burk) 1 olja , till stekning Köp receptet
Vit Kimchi

Vit Kimchi

1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt. 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas
Grönsaksbiffar med svampröra

Grönsaksbiffar med svampröra

Skala och riv rotfrukterna. Strö över potatismjöl och rör om. Tillsätt grädde, ägg och salt. Rör om väl. Klicka ut biffar i medelvarm stekpanna med lite matfett
Potatis i ugn med vitlök & timjan!

Potatis i ugn med vitlök & timjan!

Du behöver. Delikatesspotatis eller gourmetpotatis. färsk timjan. vitlök. smör. havssalt. Gör så här. Skölj potatisen i ett durkslag och lägg hel eller i halvor i en ugnsform
Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner

ca 300 g små champinjoner. 13,5 dl vatten. 10,75 dl olivolja. 11 liten gul lök, hackad. 1saft av 1/2 citron
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Härliga gurktider. Har lagt in ättiksgurka och saltgurka – mmmm. Passa på att lägga in nu när det finns så mycket fin Västeråsgurka i affärerna
Zucchinicannelloni med spenat- och ricotta

Zucchinicannelloni med spenat- och ricotta

Igår tänkte jag att det var dags att laga mat i rullform igen, då det var ett tag sedan sist något ätbart och rullformat tillverkades i Najnis kök

Squaschröra

Skala squaschen och tärna i 2x2 cm tärningar. Skala och klyfta lökarna. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg allt i en stor gryta