Påskbuffé på klassiskt vis. Med den viktiga sillen, laxen och köttbullarna. Och äggen, förstås. I helgen tog jag och provade två nya spännande bufférätter som fanns med i Expressens bilaga "Äntligen påsk"
Till påsk bakade jag den här goda chokladtårtan. Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat
När nu väl påsken infaller känns det verkligen som att våren är här och mörkret äntligen lämnat oss för att inte återvända förrän i slutet på augusti igen
I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Säkert 1,5 år. Tiden går snabbt och vi har försökt träffas några gånger men inte riktigt fått till det
Det här blev verkligen jättegott. Och det var enkelt att göra. Traj änd lajk, kamrater, traj änd lajk. Recept från Matplatsen, men jag la till västerbottensost
Putsa och lägg lammsteken på stekgaller, ovanpå en långpanna. Sätt in i 90 grader varm ugn. Stek tills steken nått 54-62 grader i den tjockaste delen in mot benet (3-5 timmar)
Lamm hör påsken till, likaså ska man äta ägg och primörerna börja dyka upp hos grönsakshandlarna. Varför inte kombinera dessa tre och servera med lite goda tillbehör