cowgirl66an
cowgirl66an
sill inläggningar
Påskmat

Påskmat

  • 13 Recept
Påskbuffé

Påskbuffé

Påskbuffé på klassiskt vis. Med den viktiga sillen, laxen och köttbullarna. Och äggen, förstås. I helgen tog jag och provade två nya spännande bufférätter som fanns med i Expressens bilaga "Äntligen påsk"
Påsktårta

Påsktårta

Till påsk bakade jag den här goda chokladtårtan. Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat
PåskTårta

PåskTårta

När nu väl påsken infaller känns det verkligen som att våren är här och mörkret äntligen lämnat oss för att inte återvända förrän i slutet på augusti igen

Ugnsstekt kalkon

Du behöver. 1 färsk eller fryst kalkon (à 5-6 kg). 2 msk smält smör. 2 msk olivolja. salt och peppar. Gör så här
Lax på krämig spenatbädd

Lax på krämig spenatbädd

I går hade jag en vän på kvällsmat som jag inte träffat på väldigt länge. Säkert 1,5 år. Tiden går snabbt och vi har försökt träffas några gånger men inte riktigt fått till det
Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Lax Loranga med räkor och västerbottensost

Det här blev verkligen jättegott. Och det var enkelt att göra. Traj änd lajk, kamrater, traj änd lajk. Recept från Matplatsen, men jag la till västerbottensost

Lammstek

Putsa och lägg lammsteken på stekgaller, ovanpå en långpanna. Sätt in i 90 grader varm ugn. Stek tills steken nått 54-62 grader i den tjockaste delen in mot benet (3-5 timmar)
Påsklamm

Påsklamm

Lamm hör påsken till, likaså ska man äta ägg och primörerna börja dyka upp hos grönsakshandlarna. Varför inte kombinera dessa tre och servera med lite goda tillbehör
Heta räkor med vitlök och chili

Heta räkor med vitlök och chili

Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. Man får helt enkelt pröva sig fram vad som passar
Smördegsinbakad file

Smördegsinbakad file

Putsa köttet och krydda runtom. Bryn i matfett och stek klart på svag värme. Skiva köttet. Rör ihop creme fraiche,färskost och persilja