Vi är ett stort fan av kinamat här hemma. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Frityrsmet. 22 oktober 2016 @ 11. 55. Ett gammalt recept som jag förde över från en gammal receptsamling. 2,5 dl vetemjöl5 msk maizenamjöl1½ tsk bakpulver 2 1/3 dl vatten2 msk jordnötsolja (jag brukar ta majsolja)¼ tsk salt
Hacka vitkålen fint och skiva salladslöken tunt. Blanda samman med fläskfärsen i en skål. Rör samman smaksättningen av mandufyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, farinsocker och fisksås
Asiatisk sill med hetta är en ny och spännande sillinläggning. Smaker av vitlök, chili, ingefära och koriander ger sillen extra smak 3 dl vatten 2 dl socker 1 dl ättiksprit (12%) 3½ cm ingefära 4 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2
Sanna kom över på mat och jag slängde ihop en wook på de grönsaker som fanns i kylen, morötter, vitkål, paprika, vårlök, vitlök, sesamfrön, sockerärter och ingefära + nudlar
Blanda räkorna med olivolja och krydda med salt och peppar. Stek dem sedan i en het torr stekpanna. Passa så de inte steker för länge, då blir de torra och gummiaktiga
6 November 2016. Fläsk,. Kinesiskt. Fläsk i sötsur sås, Su buta eller Gulaorou på Kinesiska. Su Buta (litt vinägerfläsk), eller fläsk i sötsursås är en av dessa så kallade "Chu-ka", rätter i Kinesisk stil