cowgirl66an
cowgirl66an
sill inläggningar
Julmat

Julmat

  • 60 Recept
Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Gräddstuvad grönkål med Västerbottensost

Ingredienser Portioner. 6-8 400 g färsk grönkål 2 msk smör 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk (3%) 1 1/2 dl riven Västerbottensost 1 krm riven muskotnöt 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Hemgjord senap med senapspulver

Hemgjord senap med senapspulver

Koka upp vattnet med vinäger, salt och socker. Rör så att sockret löst sig. Blanda senapspulver och mjöl i en skål och rör ner det varma vattnet till en jämn och fin senap
Hemmagjord senap

Hemmagjord senap

Att gör sin egna senap till jul är inte alls svårt utan verkligen superenkelt. Den blir ganska söt-stark i smaken och passar lika bra på skinkmackan som i mat istället för dijonsenap
Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll på julbordet

Revbensspjäll hör julen till, och i detta receptet så förkokas dom tjocka fina revbenen ett par timmar innan dom får glaze på sig och läggs på grillen
DIJONSENAPSSILL MED DILL

DIJONSENAPSSILL MED DILL

1. Häll av lagen från sillen i en skål. 2. Blanda krämen på dijonsenap, crème fraiche, lite honung och hackad dill
Korv för julen

Korv för julen

2011 kommer nog att gå till vår historia som året då vi tillverkade egen korv till julbordet. Det började med att jag hade ett minne av att julkorv faktiskt var GOTT när jag var liten
Krustader med getost och hjortronsylt

Krustader med getost och hjortronsylt

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela getosten i krustaderna. Gratinera ca 7 minuter mitt i ugnen. Toppa varje med lite hjortronsylt
Pavlova

Pavlova

Pavlova i julskrud. Foto. Josefin Casteryd. Det var någon gång på 20-talet, när den ryska ballerinan Anna Pavlova reste runt jorden på dansturné, som den här tårtan kom till
Gravad lax special

Gravad lax special

Dra med pincett ut alla småben som eventuellt sitter kvar. Blanda salt, socker och alla pepparsorter. Finhacka dillen
Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Gravad Älg och Dovhjort med olika kryddningar

Har funderat på att grava lite kött under en längre tid, men inte fått tummen ur. I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda
Inkokta Grisfötter

Inkokta Grisfötter

Skrapa och skölj grisfötterna. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet
Inkokta grisfötter

Inkokta grisfötter

Ingredienser Portioner. 4 4 kluvna griskött (grisfötter) salt Saltlake 1 l vatten 2 msk salt 1 1/2 msk socker Lägg till i inköpslistan
Omelett

Omelett

Ibland är det bara så gott med något lite enklare till middag. Omelett känns matigt men ändå lättare tycker jag
Löjromsfyllda ägg

Löjromsfyllda ägg

Vilken underbar dag vi hade igår med vedeldad bastu, fotvård, ansiktsbehandling, trevligt sällskap och god mat o dryck
OMELETT MED SVAMP OCH FETAOST

OMELETT MED SVAMP OCH FETAOST

Hej alla,. Omelett är bland det enklaste och godaste som finns och det bästa är att alla kan laga en omelett, oavsett kunskaper i köket
Godaste romsåsen

Godaste romsåsen

Foto. Karin / bevemyrs blogg.  . Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn
Kall romsås

Kall romsås

Hacka löken, sedan dillen. Blanda cremé fraichen och majonnäsen. Tillsätt sedan löken, dillen och stenbitsromen
Legymsallad

Legymsallad

En familjeklassiker bjuds det på idag - hurra. Denna "sallad" är något av ett diskutionsområde, vissa hatar den och vissa älskar den, jag tillhör dem sista
Snabb Leverpastej

Snabb Leverpastej

Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök
Ugnsbakad Leverpastej

Ugnsbakad Leverpastej

Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs. Smält margarinet i en tjockbottnad gryta, rör ner mjölet hastigt, tillsätt mjölk, salt och peppar