Koka upp vattnet med vinäger, salt och socker. Rör så att sockret löst sig. Blanda senapspulver och mjöl i en skål och rör ner det varma vattnet till en jämn och fin senap
Att gör sin egna senap till jul är inte alls svårt utan verkligen superenkelt. Den blir ganska söt-stark i smaken och passar lika bra på skinkmackan som i mat istället för dijonsenap
2011 kommer nog att gå till vår historia som året då vi tillverkade egen korv till julbordet. Det började med att jag hade ett minne av att julkorv faktiskt var GOTT när jag var liten
Pavlova i julskrud. Foto. Josefin Casteryd. Det var någon gång på 20-talet, när den ryska ballerinan Anna Pavlova reste runt jorden på dansturné, som den här tårtan kom till
Har funderat på att grava lite kött under en längre tid, men inte fått tummen ur. I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda
Skrapa och skölj grisfötterna. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Precis som i många andra hem den här kvällen så laddas det för mellomys. Här i Willa Dana står laxfilé, ris, sallad och godaste romsåsen på menyn
En familjeklassiker bjuds det på idag - hurra. Denna "sallad" är något av ett diskutionsområde, vissa hatar den och vissa älskar den, jag tillhör dem sista
Snabblagad leverpastej400 gram findelad kycklinglever1 gul lök finhackadsalt och peppar25 gram smör till stekning2 dl grädde100 gram smör1 tsk torkad timjan0,5 dl färsk finhackad persilja1 konservburk sardeller med kapris1 msk whiskyStek levern i rikligt med smör, tillsammans med hackad lök
Skär lever, fläskkött, späck och lök i bitar och mal sedan ner detta till en fin färs. Smält margarinet i en tjockbottnad gryta, rör ner mjölet hastigt, tillsätt mjölk, salt och peppar