Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Och som så många gånger förut under hösten är den signerad Linas Matkasse. Servera ugnsbakad lax med nykokt potatis, örtagårdssås, ärter, cocktailtomater och citronklyftor
Halvera tomaterna och strö dem över laxen. 200 gr cocktailtomater. 200 gr cocktailtomater. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
1. Ta ut och tina laxen. 2. Potatis. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. 3. Citrongräddsås. Koka upp grädde, fiskfond och timjan i en liten kastrull och låt det sjuda ca 5 min
11½ dl solrosolja eller annan matolja. 11 liter kokande vatten ½ vitkålshuvud 1½ dl solrosolja eller annan matolja 5 msk vitvinsvinäger ½ dl vatten 1 msk strösocker 2 msk oregano 2 tsk salt 1 krm finmalen svartpepparStrimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat
Tillsätt tomatpuré och vispgrädde och låt allt koka ihop. 14-5 msk tomatpuré. 1400 g kassler 50 g smör 2-3 tsk curry 2-3 klyftor pressad vitlök 1 st finstrimlad purjolök 1 st finstrimlad röd paprika 1 st finstrimlad grön paprika 4-5 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 2 dl creme fraiche Salt Peppar Ev en burk svamp i bitarSkär kasslern i tunna stimlor, fräs i smör tillsammans med curry, vitlök, purjo och paprikorna tills grönsakerna mjuknat