Riv salladen, skiva tomat och gurka och lägg det i suben. 1 tomat. #mat #recept #kungenochslaven 1 Pågen Äntligen Sub eller dylikt. 1-2 salladsblad 1 tomat 5 cm färsk gurka
Denna goda kött och potatisgratängen gjorde jag igår och receptet till denna hittade jag inne på Detta behövs till 4-5 pers 500 gram nötfärs eller blandfärs ( jag hade blandfärs ) 1 stor eller 2 små gula lökar 1 köttbuljongtärning 1 1/2
Så för första gången har jag nu lagat detta och det var jätteenkelt och gick snabbt. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
En smarrig och enkel variant av risotto som inte tar alltför lång tid att veva ihop. Fräs köttfärsen och i med tomatpuré, lökpulver, köttbuljongtärning och lite vatten
Enkel och god mat som räcker till många. W önskade maten och då det var ett pressat schema för mig med jobb följt av att W skulle på skötarkurs på ridskolan så lagade jag söndagslunchen redan på lördagseftermiddagen
Så här gör du. Stek fläskfilén i smör, på hög värme, på båda sidor i en djup stekpanna. Tillsätt rotfrukter och kycklingbuljong och låt koka under lock i cirka 5 minuter
Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Klimatanpassa. Välj blandfärs eller lammfärs, vilket ger 40%/30% minskning av klimatpåverkan från maträtten
Skala potatisen och morötterna, skär dom i bitar och täck med vatten. Låt koka ca 20 minuter. Skär även vitkålen i mindre bitar, lägg i grytan och låt koka i 15 minuter tillsammans med buljongtärningar och kryddor
8 dl makaroner6 dl matlagningsgrädde3 äggsaltpeppar1 pkt hot dogs. 6 dl matlagningsgrädde. Makaronilåda. 1 pkt bacon1 gul lökriven ost Sätt på ugnen på 225°C
Dagens lunch bestod av en gratäng med falukorv, pasta och äpple. Oftast när jag lagar falukorv blir det falukorv i ugn eller korvstroganof, så det var på tiden att jag utvidgade med något nytt