Tapas

Tapas

Tapenade olivröra

Tapenade olivröra

Kärna ur oliverna. Lägg oliverna i en matberedare med vitlök, sardellfiléer samt olivolja. Mixa alltihop till en röra
Toast skagenbakelse

Toast skagenbakelse

färska räkor med skal. 1hackad dill. 1pressad citronsaft. 1färsk riven pepparrot. 1majonnäs. 1crème fraiche. 1vitt bröd
Champinjoner som tapas

Champinjoner som tapas

350 gram små skogschampinjoner. 112 soltorkade tomater i olja. 12 klyftor vitlök. 13 msk tomatpuré. 11 dl grovt hackade färska örter som persilja, basilika och oregano
Rostade rödbetor med fetaost

Rostade rödbetor med fetaost

500 gram betor av valfri sort - blanda gärna rödbetor, gulbetor och polkabetor. 1150 gram fetaost. 13 klyftor vitlök (valfritt)
Tre sorters bruschetta

Tre sorters bruschetta

Bruschetta med balsamicomarinerade sardeller2 burkar Zeta sardeller i olja (à 80 g) 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri 1 msk Zeta Balsamvinäger Invecchiato 1 citron, finrivet skal 0,5 krm chiliflakes 2 msk persilja, finhackad