Picklat

Picklat

Marinerade kronärtskockshjärtan

Marinerade kronärtskockshjärtan

Låt kronärtskockshjärtana rinna av och dela dem på mitten. Lägg upp på ett fat och ringla över olja. Strö över persilja, rivet citronskal, ost och peppar
Fetaost och oliver

Fetaost och oliver

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 175 gram fetaost , tärnad, på burk 150 gram oliver 1 msk olivolja 1 st chilifrukt , färsk 1 odefinierad timjan , färsk, eller någon annan kryddört 1 odefinierad citron(er) , rivet skal Redskap 1 odefinierad tandpetare Köp receptet
Tapenade

Tapenade

5 dl svarta oliver, urkärnade. 12-3 vitlöksklyftor. 14 sardellfiléer
Ugnsbakad vitlök

Ugnsbakad vitlök

Dela vitlöken på mitten tvärs över alla klyftor. Pensla/häll på lite olivolja och stö på salt. Vira in i folie och baka i 225 grader till löken är mjuk
Inlagda tomater

Inlagda tomater

Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
inlagd rödlök

inlagd rödlök

Smakade detta på en restaurang i Göteborg i somras, vännerna hade beställt hamburgare och fick inlagd rödlök till
Grillade grönsaker i olja

Grillade grönsaker i olja

Kärna ur och halvera paprikan, halvera körsbärstomaterna (eller hellre små trädgårdstomater i olika färger om dessa finns i din butik)