Italiensk fisk med kapris- och citronsås 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja Karins Spis
Grillbaronens mästerliga fläskytterfilé En fläskytterfilé ses kanske inte som det bästa man kan grilla, men faktum är att en fläskytterfilé kan vara fantastiskt bra Grillbaronen
Scones till frukost Lördag och scones till frukost. Då känner man att det är helg tycker jag. Denna gången använde jag ett favoritrecept här från bloggen Madame Edith
Biffplanka med picklade grönsaker & pepparrotskräm Gjorde den här för länge sen men tipsar er åter igenom om den, supergod och lite annorlunda varmrätt Yummifood
Auberginegratäng - det perfekta tillbehöret till det mesta Här är nå't riktigt gott som jag gjorde till vårt grillknytis i lördags. Ett perfekt tillbehör till kött, grillat eller tillagat på annat sätt Två små kök
Grillade kycklingspett med coleslaw och sallad 1. Kör vitkål med skärblad i en mixer eller hushållsassistent (kan man också skära det tunt för hand). Riv moroten och äpplet www.landleyskok.se
Toast med creme fraiche – enkel förätt Hittade denna på jennys matblogg och gjorde den oxå som förätt på nyår. Den är enkel men väldigt uppskaddad silvias mat & bak sida
Nyårssnittar Nyårs väntar runt knuten, så här kommer lite tips på snittar till nyårsafton. Häng på, för det kommer även tips på förrätt, varmrätt och efterrätt Smaskelismaskens
Krustader med räkröra och sikrom Goda små munsbitar. Röran är low carb. Krustader med räkröra och sikrom. ca 16 st. 80 g sikrom. 1 pkt små krustader Smaskelismaskens
Julafton och maten 2014 Jul, jul, strålande jul. När julbordet är uppdukat och man får njuta av både mat och sällskap, då är livet ganska perfekt Salt & Peppar
Förrätter till nyårs Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering Smaskelismaskens
Toast Skagen & Parmalindad oxfilé >När vi var på Teneriffa veckan före jul bjöds vi på en Toast Skagen och jag lovade då att försöka mig på att göra denna hemma Mat och vinbloggen